16 Eylül 2010 Perşembe

maddi manevi laylaylaylaylaaaay ooo türkiye

bu tezahüratı okudunuz mu gazetelerde? ben dün okudum ve kendi fikirlerimi ifşa etmek istedim.. öncelikle herkes tabiki bu büyük başarıyı tebrik ediyor.göğsümüzü kabarttınız çocuklar bravo diyor ama sanırım biraz daha dikkatli bakmak gerek..mesela 28 milyon tl lik çeki biz türk halki olarak 2 günde ödedik. nasıl mı? ardı ardına 2 günde yapılan benzin zamlarıyla..belki de ödemeye devam edeceğiz..ve bu 28 milyon tl'yi ne yazık ki paragözlülükle cebine indirecek insalanrı alkışlamayada devam edeceğiz..



hala daha; "ama onlar ülkeimizin reklamını yaptılar. değil 28 milyon, 28 milyar tl ye bile yapılamaz böyle bi reklam, helal olsun " şeklinde bikbiklenenler var..allah aşkına biri açıklasın ne reklamı? neyin hayalini görüyorsunuz siz? tüm dünya basını sürekli türkiye' den mi bahsediyor, tüm dünyadaki tur operatörleri türkiye istekleriyle mi dolup taşmış, tüm dünya türk mü olmuş, ne halt olmuş? cnn nerdeyse dipnot olarak geçiyor bu haberi , daha reklam mı diyorsunuz?

ve hidayet bu tezahurata neden olan cümleleri..kusura bakmasın ama yıllık kazancı milyon dolarları bulan bir kişi her maç öncesi maddi manvei desteğiniz bekliyoruz diye ağzını açarsa bende buna isyan ederim. milli değerler ile maça çıkmak varken, her hücrenle ülken için oynamak varken bu hırs niye? siz söyleyin sırbıstan maçı ile amerika maçı arasındaki 5 farkı? önce slovenya maçında maddi manevi dedi,hepimiz güldük geçtik,sonra sırbıstan maçında en son da finalde..e yeter.. merak etmeyin hidayet bey, cebinize gariban halkımızın vergileriyle ödenmiş 28 milyon tl giricek telaşa gerek yok.. amma velakin siz bu aldınığınız paranın ne kadarını bu ülkeye geri ödeyeceksiniz? ne kadarını bir spor salonu olmayan develet okullarımıza spor salonu yapmaya, sokaktaki gençlerimize kötü yollardan kurtulmak için  basketbol sahaları açmaya harcayacaksınız..??
milyarlarca insanın izlediği dünyada her milletten insanın kitlendiği 2010 futbol dünya kupası öncesi açıklanan şampiyonluk primleri şöyleydi;
ispanya 600 bin euro
ingiltere 475 bin euro
italya 240 bin euro
oo unuttum özür dilerim bizim kişi başı gelir seviyemiz tabiki bu ülkelerden çok daha yüksek.. biz 1.5 milyon da veririz kişi başı 15 milyon da..

2 yorum:

  1. Bravo.... yaw biz bunları evde niye konuşmuyoruz???

    YanıtlaSil
  2. çünkü evde televizyon beni hipnotize ediyor jhdsfsdfgsj

    YanıtlaSil